Organisering af reformarbejdet og arbejdet med dannelse af Region Østdanmark
Region Sjælland har nu vedtaget en organisering af arbejdet med sundhedsreformen og herunder dannelsen af den nye Region Østdanmark.
Det er opdelt i 6 delprogrammer og 2 reformopgaver. Med de store forandringer følger en række opgaver, som skal træde i kraft den 1. januar 2027.
Organiseringen er udformet af reformsekretariatet i Region Sjælland i tæt samarbejde med Region Hovedstadens reformsekretariat, og sporene ligner i store træk hinanden.
De 6 delprogrammer er:
- Dannelse af Region Østdanmark
- Politisk Organisering
- Omstilling af sundhedsopgaven mod det nære sundhedsvæsen
- Sammenlægning af psykiatri og somatik
- Udvikling af praksissektor
- Sundhedsplanlægning
De 2 reformopgaver er:
Trioledelser sikrer bred involvering
Hvert delprogram skal ledes af en såkaldt trioledelse, som består af både koncernledere og vicedirektører, som repræsentanter for virksomhedsområder og tværgående centre. Der er for hvert delprogram udpeget en delprogram-leder, som har det overordnede ansvar for delprogrammet.
Der er valgt en trioledelse for at sikre ejerskab og forankring i alle dele af organisationen med en bred involvering på tværs af enhederne i regionen. Samtidig er det vigtigt, at der også foregår et tæt samarbejde om konkrete opgaver mellem delprogrammerne.
Trioledelserne i delprogrammerne får ansvaret for at organisere og planlægge processerne for de enkelte indsatser. Trioledelserne er ikke alene, da de bliver understøttet af Reformsekretariatet med en række værktøjer.
I tillæg til delprogrammerne er der også to store reformopgaver, der skal se på en justering af de regionale udviklingsopgaver og en fælles national etablering af Digital Sundhed Danmark.
Den videre proces
Alle ledelser for delprogrammerne deltager på et kick-off møde den 3. februar, hvor Reformsekretariatet vil sætte rammerne for det kommende arbejde. Reformsekretariatet vil herefter understøtte delprogramledelser med afklarings- og opfølgningsmøder.
Reformsekretariatets vil fremover understøtte, koordinere og drive det samlede program for at sikre sammenhæng og fremdrift. Det vil blandt andet ske gennem sparring og støtte til programledelserne på alle niveauer, samt ved at sikre en koordinering og sammenhæng med Region Hovedstaden.
Opdateret mandag den 17. feb. 2025