Gå til indhold

Sammenhængende Patientforløb

Projekt Sammenhængende Patientforløb blev etableret som et bredt tværsektorielt udviklingssamarbejde på tværs af Broen til Bedre Sundhed.

Projekt Sammenhængende Patientforløb blev etableret som et bredt tværsektorielt udviklingssamarbejde på tværs af Broen til Bedre Sundhed: Almen praksis, Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F. og Psykiatrien Syd, samt social-, sundheds-, og arbejdsmarkedsområdet i henholdsvis Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommuner for perioden 2018-2020.

Med Sammenhængende Patientforløb er der udviklet og testet en samarbejdsmodel til fælles udvikling og forbedring af patientforløb ved alkoholbehandling i forløb på tværs af aktører – en samarbejdsmodel, som også skønnes at have potentiale i forhold til at løse andre komplekse tværsektorielle problemstillinger i det fremtidige sundhedsaftalearbejde.

Med Sammenhængende Patientforløb er det lykkedes at:

  • Lægge kimen for et mere sammenhængende patientforløb og dermed større lighed i sundhed hos udsatte og sårbare borgere/patienter herunder mennesker med alkoholafhængighed.
  • Udvikle en lokalt forankret samarbejdsmodel for tværgående udviklingsinitiativer.
  • Etablere fundamentet for en fælles samarbejdskultur, som afsæt for fremtidigt samarbejde ved tværgående udviklingsinitiativer.

Fra projekt til drift

Samarbejdsmodellen og læringen fra projektet er i dag forankret i Kommune-sygehussamarbejdet.

Du kan læse evalueringen af Sammenhængende Patientforløb her: Slutevaluering - Sammenhæng i patientforløb

Som et optakt til arbejdet udgav VIVE en rapport, der satte fokus på viden og erfaringer med at skabe sammenhængende patientforløb. Ny rapport om sammenhæng i patientforløb