Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond
Om fonden
Fonden har 12. mio. kr. til støtte af forskning, der har betydning for flest borgere i Region Sjælland (link til opslaget er sidst på siden).
Formål
Fondens formål er bundet op på Mere forskning for borgerne -Strategi for Sundhedsforskning i Region Sjælland, og skal derfor medvirke til forskning, der:
- skaber viden om forebyggelse og behandling af de sygdomme, der berører flest borgere i Region Sjælland
- sikrer viden om hvordan den store gruppe af borgere, der rammes af to eller flere samtidige sygdomme, tilbydes den bedste behandling og pleje
- skaber resultater for mere lighed i sundhed i Region Sjælland
- skaber viden om hvordan forskningens resultater bedste implementeres og kommer borgere og medarbejdere til gavn
Indenfor de formål støttes:
Forskning der er uafhængig og direkte borger- eller patientrettet. Dvs. forskningen skal initieres og udføres af de ansatte efter et reelt og dokumenteret behov for fornyelse, eller med forventning om en tydelig forbedring af de gældende tilbud om forebyggelse, behandling, pleje og rehabilitering til borgerne i Region Sjælland. Herunder forskning der vil gøre op med overflødige behandlinger.
Forskning hvor borgeren ses som et helt menneske. Dvs. forskningen søger viden ud fra en holistisk tilgang via inddragelse af borgere og patienter og via samarbejde mellem forskellige faggrupper, forskningsdiscipliner og sektorer.
Fonden tilgodeser alle forskningsdiscipliner og forskning inden for alle fagområder, faggrupper, præ- og para kliniske funktioner.
Fonden støtter både den nye spirende forskning, den etablerende stærke forskning og forskning der udføres med andre parter interne som eksterne.
Hvem kan søge fonden og krav
Forskningsfonden kan søges af alle ansatte i Region Sjælland, hvis sundhedsvidenskabelige forskningsprojekt er forankret enten i en institution under Region Sjælland (hospitaler, psykiatri, handicap og administrative enheder) eller ved en privat praksis (med ydernummer i Region Sjælland).
Ansøger er den der udfører projektet.
Der kan kun opnås støtte til nye projekter med opstart fra januar 2025. Undtaget er ph.d.-studier, der kan have opstart fra januar 2024.
Ansøger kan godt indsende flere ansøgninger, men kan kun opnå bevilling til ét projekt per opslag.
Hvad kan der søges penge til?
Ansøgere kan søge om midler til:
- frikøb af projektmedarbejdere, herunder lønudgifter for ansatte i forskeruddannelse (men ikke løn til fastansatte forskere)
- introduktionsstipendier til forberedelse af ph.d.-ansøgning
- medfinansiering af ph.d.-stipendier (som udgangspunkt ½ års løn) og med projektstart tidligst 1.januar 2024
- frikøb af post doc.
Dækning af studieafgift og annuum for ph.d.-studerende søges ved separat ansøgning.
Hvor meget kan der søges?
Minimumsbeløbet for ansøgning er 150.000 kr. og højeste støtte er 800.000 kr. En afdeling kan som udgangspunkt maksimalt opnå bevilling på i alt 800.00 kr. fordelt på et eller flere projekter.
Ansøgningsprocedure
Ansøgning kan alene ske via ansøgningssystemet efond.
Du finder links til tidligere bevillinger, samt adgang til ansøgningssystemet efond og vejledning herunder.
Opslag
Se opslaget med vejledningen her
Adgang og guide til ansøgning
Bedømmelsesproces
Alle indkomne ansøgninger bliver kvalitetsmæssigt og strategisk vurderet af et bedømmelsespanel med udvalgte forskere fra Region Sjælland og eksterne bedømmere. Ansøgningen vurderes af to bedømmere. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem de to bedømmere inddrages en tredje bedømmer i vurderingen. På baggrund af bedømmernes vurderinger prioriteres projekterne og indstilles til støtte hos Fondsbestyrelsen i Region Sjælland. Fondsbestyrelsen er:
- Jesper Gyllenborg (Koncerndirektør og Formand for Region Sjællands Strategiske Forskningsråd)
- Lene Lauge Berring (Næstformand for Region Sjællands Strategiske Forskningsråd, repræsentant for MVU forskningsområdet, professor , forskningsleder, Psykiatrien)
- Forskningschef i Region Sjælland, afventer
Retningslinjer for bevillinger
For bevillingsmodtagere fra Region Sjælland af midler fra Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond, ph.d.-studieafgift og annuum og den fælles forskningspulje mellem Region Syddanmark og Region Sjællands, er beskrevet retningslinjer som kan læse her
Tidligere bevillinger
- Bevillinger 2024/2025
- Bevillinger 2023/2024
- Bevillinger 2022/2023
- Bevillinger 2021/2022
- Bevillinger 2020/2021
- Bevillinger 2019/2020
Hvis du har spørgsmål vedrørende fonden, kan henvendelse ske til på telefon 93 57 76 17 eller mail forskningsstotte@regionsjaelland.dk
Kontakt
Adresse
Forskningsstøtte Center
Lykkebækvej
4600 Køge
Ring til os
Skriv til os
Opdateret tirsdag den 21. jan. 2025