KBU på Holbæk Sygehus
Afdelinger
I Akutafdelingen kommer du til at se alle typer af patienter. Vi står for den primære diagnostik og behandling, inden sygehusets øvrige specialer eventuelt bliver involveret.
Vi står på tre ben
I modtagelsen tager vi imod medicinske, kirurgiske og ortopædkirurgiske patienter – og så kommer der en del med uafklarede tilstande, som viser sig at høre til andre specialer. Efter primær undersøgelse og behandling visiteres patienterne til sygehusets øvrige specialer eller andre relevante samarbejdspartnere. Patienterne opholder sig optimalt i modtagelsen mindre end 4 timer, så der er tale om korte forløb.
I skadestuen ses primært skader som er under 24 timer gamle. Det kan være alt fra mindre sår, forstuvninger, til større skader som fejlstillede frakturer, dislocerede led, større blødninger.
I vores sengeafsnit (Akut Diagnostisk Enhed, ADE) ligger de patienter, som vi vurderer, har gavn af den akutmedicinske tilgang udover det helt akutte forløb i modtagelsen. Nogle patienter færdigbehandler vi selv, andre flyttes på relevant specialafdeling, når situationen er mere afklaret. Nogle patienter kan overgå til et ambulant forløb, som der er ligeledes er mulighed for i ADE’en. Det giver dig mulighed for også at prøve stuegangsfunktion og lidt længere patientforløb. Patienterne er typisk indlagt få dage.
Uddannelse og arbejdsmiljø
Vi fungerer som en selvstændig specialafdeling med bagvagter, som overvejende er speciallæger i akutmedicin eller på vej til at blive det. Både for-, mellem og bagvagter er ansat direkte i Akutafdelingen. Vi har et godt og nært samarbejde med sygeplejersker og sekretærer.
I Akutafdelingen kommer du altid til at have en kollega i afdelingen, du kan konferere med. Vi har speciallæge tilstede i dag- og aftentid og om natten er der en eller typisk to mellemvagter. Det er læger i intro- eller HU-stillinger i akutmedicin eller HU-stilling i almen medicin. Vi betragter enhver patientkontakt som en mulighed for at du bliver dygtigere. Uddannelse sker således både ved det daglige kliniske arbejde og ved formaliseret undervisning. Da det er led i din uddannelse, vil du i løbet af dit ophold også komme til at undervise kollegaer og/eller sygeplejersker.
Se Akutafdelingens seneste inspektorrapport på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: Inspektorrapport 160517
Kontaktperson
Tine Grolin Kristensen
Uddannelsesansvarlig overlæge
Email: tigk@regionsjaelland.dk
I Holbæk Kirurgisk Afdeling modtages ikke-selekterede akutte kirurgiske patienter, som indlægges via Akutafdelingen. Vi har desuden en større selektiv kirurgisk udrednings- og behandlingsfunktion.
Afdelingen råder over i alt 38 sengepladser fordelt på 26 senge på kirurgisk akutafsnit og 12 senge til elektiv kirurgi.
Vi har på ugebasis rådighed over 14 operationslejer, 21 endoskopilejer og 12 ambulatoriestuer, og vi er en naturlig del af sygehusets traumeteam.
Vi her derfor et spændende og bredt kirurgisk arbejdsområde med adskillelige spændende funktioner.
Når du vælger KBU hos os, vil du starte med dagfunktion med deltagelse i stuegang, assistere til operationer, deltage i ambulatorie-driften, få mulighed for at overvære endoskopier og udføre småindgreb i vores dagkirurgi og først efter grundig introduktion indgå i vores 8-skiftede vagthold, hvor der altid vil være en ældre kollega i tilstedeværelsesvagt.
Uddannelse og arbejdsmiljø
Kirurgisk Afdeling har eget lille learning-center med bl.a. laparoskopi- og endoskopiudstyr, så har du en drøm om at blive kirurg, er KBU hos os en god mulighed for at afprøve specialet og egne evner.
I afdelingen er ansat 15 speciallæger og 10 læger under videreuddannelse. Det giver gode muligheder for læring under supervision, og vi har naturligvis uddannelsesplan, introduktionsprogram og klinisk vejleder parat til dig, ligesom du vil blive tilbudt deltagelse i forskningsaktivitet.
Seneste inspektorraport kan findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, Inspektorrapport 040619
Kontaktperson
Lars Borly
Uddannelsesansvarlig overlæge
Email: lbry@regionsjaelland.dk
Holbæk Medicinsk Afdeling er en af Danmarks største medicinske afdelinger. Vi råder over 172 sengepladser og diverse ambulatorier, som er fordelt på specialafsnit for hvert 6 interne medicinske specialer: kardiologi, geriatri, endokrinologi, nefrologi, rheumatologi og gastroentorologi.
Vi har således et spændende og bredt intern medicinsk arbejdsområde sammen med adskillige specielle funktioner.
Når du vælger KBU hos os, vil du få dagfunktion i ét af vores specialer og først efter grundig introduktion indgå i vores fælles medicinske vagt, hvor der altid vil være en ældre kollega i tilstedeværelsesvagt.
Uddannelse og arbejdsmiljø
I afdelingen er aktuelt ansat 41 speciallæger og 32 læger under videreuddannelse. Det giver gode muligheder for læring under supervision, og vi har naturligvis uddannelsesplan, Introduktionsprogram og klinisk vejleder parat til dig, ligesom du vil tilbudt deltagelse i forskningsaktivitet.
Kontaktpersoner
Kristine Hommel
Uddannelsesansvarlig overlæge
Email: krhom@regionsjaelland.dk
Holbæk Ortopædkirurgisk Afdeling modtager ikke-selekterede og akutte ortopædkirurgiske patienter, som indlægges via Akutafdelingen. Vi har desuden en større elektiv udrednings- og behandlingsfunktion.
Vi råder over i alt 39 sengepladser fordelt på 4 afsnit. Afsnittene er opdelt med fortrinsvis hoftefraktur-, hoftealloplastik-, andre akutte ortopædkirurgiske patienter inkl. amputationer og revisioner.
Vi har på ugebasis rådighed over 15 operationslejer og 5 ambulatoriestuer, og vi er en del af sygehusets traumeteam.
Vi har således et spændende og bredt ortopædkirurgisk arbejdsområde med adskillige specielle funktioner.
Når du vælger KBU hos os, vil du starte med dagfunktion med deltagelse i stuegang, assistere til operationer, deltage i ambulatorie-driften, få mulighed for at overvære artroskopier og udføre småindgreb i vores dagkirurgi og først efter grundig introduktion indgå i vores 8-skiftede vagthold, hvor der altid vil være en ældre kollega i tilstedeværelsesvagt.
Uddannelse og arbejdsmiljø
I afdelingen er ansat 16 speciallæger og 7 læger under videreuddannelse. Det giver gode muligheder for læring
under supervision, og vi har naturligvis uddannelsesplan, Introduktionsprogram og klinisk vejleder parat til dig, ligesom du vil tilbudt deltagelse i forskningsaktivitet.
Seneste inspektorraport kan findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, Inspektorrapport 021222
Kontaktperson
Jan Lorentzen
Uddannelsesansvarlig overlæge
Email: jsl@regionsjaelland.dk
Opdateret onsdag den 28. aug. 2024