KBU på Sjællands Universitetshospital, Køge
Afdelinger
Køge Akutafdeling modtager patienter med akut sygdom eller tilskadekomst. Afdelingen omfatter således både skadestuefunktion, modtagelse og observationsafsnit. Efter primær undersøgelse færdigbehandles hovedparten af patienterne i Akutafdelingen. Øvrige patienter visiteres til sygehusets specialer eller andre relevante samarbejdspartnere.
Opgaverne løses i et tværfagligt samarbejde mellem forskellige personalegrupper, hvor læger i klinisk basisuddannelse indgår som en vigtig partner.
Arbejdet som læge i klinisk basisuddannelse
Alle læger i klinisk basisuddannelse i Akutafdelingen vil arbejde som modtagelæge i tæt samarbejde med læge- og sygeplejekolleger. Der er konstant mulighed for supervision og faglig sparring fra en mere erfaren læge fra Akutafdelingen.
Alle akut syge og tilskadekomne patienter modtages i Akutafdelingen. KBU lægerne får derfor et bredt erfaringsgrundlag inden for modtagefunktion og skadebehandling.
Modtagelægens arbejde består i en systematisk ABCDE tilgang og stabilisering af patienterne, samt akut diagnosticering således, at patienten sikres korrekt visitering til relevant speciale. Endvidere består arbejdet i at dokumentere undersøgelser og resultater i den elektroniske patientjournal SP - Sundhedsplatformen.
Både skade- og modtageområdet er præget af alvorlige akutte tilstande. Det kræves, at lægen i klinisk basisuddannelse kan lide at løse opgaver i et højt flow og endvidere at man er rolig, robust og omstillingsparat.
Uddannelse og arbejdsmiljø
Akutafdelingen prioriterer faglighed, uddannelse og udvikling i et arbejdsmiljø, hvor der er plads til smil og hjælpsomhed overfor kolleger således, at kvalitet, service og patienttilfredshed bliver vores ansigt udadtil.
Lægerne i klinisk basisuddannelse vil opleve en uddannelsesfokuseret hverdag, hvor supervision, vejledning og faglig diskussion er væsentlige elementer.
Traditionel katedralundervisning er trådt i baggrunden og der fokuseres i stedet på refleksion over den kliniske situation samt planlagt fast simulations- og scenarietræning. Akutafdelingen ønsker at give KBU lægen et solidt fundament for livslang læring.
Vores læringsmiljø stimulerer KBU lægen til at være aktiv, selvstændig og opsøgende. Akutafdelingen er under stadig udvikling, og det er derfor vigtigt, at medarbejderne i afdelingen er engagerede og bidrager med nye ideer.
Kontaktperson
Anne Grethe Mølbak
Uddannelsesansvarlig overlæge
Tlf. 47 32 14 05
E-post: agmo@regionsjaelland.dk
6 måneder i KBU på Kirurgisk Afdeling er en god start på lægelivet. Vi tilbyder tæt supervision og har et inkluderende arbejdsmiljø, så du får muligheden for at finde dit ståsted som læge.
Afdelingen prioriterer uddannelse og vi er 2 uddannelsesansvarlige overlæger, 4 uddannelseskoordinerende yngre læger og et meget dedikeret vejlederkorps til at tage imod dig.
Vi er vant til kollegaer under uddannelse, fra 1. semester medicinstuderende til speciallæger under subspecialisering, så supervision ligger i vores DNA, og vi har indgående kendskab til, hvilket ansvar og hvilke opgaver KBU-læger kan løfte, så du får mulighed for at udleve dit potentiale.
Du vil blive introduceret bredt til lægefaget og de arbejdsfunktioner det indeholder:
- Travle vagter med masser af klinisk beslutningstagning
- Kompliceret stuegang med både medicinske og kirurgiske problemstillinger og tid til fordybelse,
- Ambulatorium med mulighed for at træne kommunikative færdigheder og arbejde selvstændigt
- Operationsdage med mulighed for at prøve livet på en operationsstue af
Vi plejer at have et godt team på 6-8 KBU læger ad gangen, så der er rig mulighed for sparring, spejling og inspiration hos ligesindede.
Du vil have ca. 80 % af dine funktioner i Køge og ca. 20 % på Nykøbing Falster Sygehus. I Nykøbing Falster vil du have dage, hvor du assisterer til operationer, dage i ambulatoriet, hvor du selvstændigt ser patienter under supervision af en mellemvagt og en speciallæge, samt stuegangsfunktion, hvor du går stuegang på kirurgiske patienter sammen med en speciallæge. Du vil ikke have weekend- eller vagtfunktioner i Nykøbing.
Alle læger i afdelingen er ansat på begge matrikler, så i Nykøbing arbejder man sammen med kollegaer, man kender fra Køge. Arbejdsgange og instrukser er ensrettet, så ambulatorie- og stuegangsfunktionerne fungerer på samme måde i Nykøbing og i Køge.
Afdelingen har et rigt forskningsmiljø og mulighed for at komme med i et projekt eller måske lægge grundstenen til en ph.d., mens man er i afdelingen. Desuden tilbyder vi uddannelsesdage, hvor du efter interesse kan arrangere fokuserede miniophold.
Så hvis du ønsker en bred KBU med mulighed for at møde både den akutte og den elektive patient og er teamarbejde en prioritet, så er Kirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital et godt sted at starte lægelivet.
Kontaktperson
Rosa Ryt-Hansen
Uddannelsesansvarlig overlæge
Tlf. 21 16 82 26
E-post: rosa@regionsjaelland.dk
Opdateret onsdag den 28. aug. 2024