Når du skal på vagt
Du kan her læse mere om, hvad du gør, hvis der er afvigelser til din vagt.
Overarbejde
Hvis du har overarbejde ifm. med en vagt, skal du registrere det via dit vikarlogin på den pågældende vagt - læs mere om hvordan du gør under Hjælp til systemer.
Sygdom
Hvis du er syg til din vagt, skal du kontakte os på vores hovednummer 56 51 34 00
Læs mere om sygdom under Sygdom og andet fravær
Omdirigering til anden afdeling eller til anden funktion end bestilt
Er du blevet omdirigeret til en anden afdeling eller til en anden funktion - læs mere om omdirigering under Forventninger til dig
Medarbejderkortet lever op til gældende sikkerhedskrav og kan anvendes til identifikation samt let adgang til PC’er ved hjælp af kortlæser samt ved dokumentation på rovers.
Medarbejderkortet skal altid bæres synligt og giver ikke adgang til inder/yderdøre på sygehusene eller i Psykiatrien. Du skal derfor henvende dig i det enkelte afsnit, inden vagtens start, for at få udleveret adgangskort til fx linnedrum og medicinrum.
Kortet er personligt og må ikke udleveres til andre.
Du kan først printe dit eget kort, når du er aktiveret som vikar i vikarkorpset.
Har du i forvejen en ansættelse i Region Sjælland?
Hvis du i forvejen har en ansættelse i Region Sjælland, skal du benytte det medarbejderkort, du har fået udstedt her. Det er kun muligt at have ét medarbejderkort, når man er ansat i Regionen.
Er du ny i Region Sjælland?
Hvis du er ny i Region Sjælland og ikke har en ansættelse i forvejen, kan du printe et medarbejderkort i et af Regionens fotobokse, der er anvist på oversigtskortet, som du kan finde længere nede på denne side.
Du skal selv sørge for at få printet medarbejderkortet.
OBS! Det er ikke muligt at printe dit medarbejderkort, før du er aktiveret som vikar i Region Sjællands Vikarkorps og har modtaget din velkomstmail.
Det er vigtigt, du medbringer din REGSJ brugernavn og aktiverede adgangskode. Disse oplysninger findes i den velkomstmail, som du modtager på mail, ved aktivering af din vikarprofil i vikarkorpset.
HUSK! Du skal have aktiveret dit brugernavn med en selvvalgt adgangskode på en af Regionens PC’ere, inden du kan få taget et billede i fotoboksen og få printet dit medarbejderkort.
Følg evt. quickguiden nedenfor, med information om, hvordan du printer dit eget medarbejderkort.
Åbningstider På Lokationer Med Fotostander
Quick Guide Til Nye Medarbejderkort
Vejledning Sådan Aktiverer Og Tilmelder Du Dit Medarbejderkort Til Nemlogin
Vær opsøgende på afdelingens forventninger til dig ifm. med vagtens start, og husk at overlevere til relevante personer ifm. med, at vagten slutter.
Når du møder ind til en planlagt vagt, vær da opsøgende på forventninger til dig, som vikar i det pågældende afdeling, og gå åbent opgaven i møde.
Det er dig som vikar, der er ansvarlig for at overlevere til relevante personer (f.eks. ansvarshavende sygeplejerske) i forbindelse med, at vagten slutter.
Alle offentligt ansatte har tavshedspligt efter straffelovens § 152. Opslag i de kliniske systemer må kun ske, når det er som led i patientbehandling.
Du kan læse mere om tavshedspligt og logning under Aftaler og retningslinjer.
Man skal som vikar ved vagtens start være omklædt.
Der er dog afdelinger i Psykiatrien, hvor man ikke bærer uniform.
Man skal som vikar ved vagtens start være omklædt.
Det er en god idé have undersøgt forholdene omkring afhentning af uniform i den enkelte afdeling, samt at afsætte tid til skift af påklædning.
Udlevering og aflevering af uniform aftales med det enkelte afsnit, da der kan være lokale procedurer herfor.
Vær opmærksom på din håndhygiejne, da du som vikar nemt kan bære smitte med fra det ene afsnit til det andet. Læs mere i Region Sjællands retningslinje for håndhygiejne, som er tilgængelig i D4.
Region Sjælland har en duftpolitik samt beklædnings- og fremtoningspolitik som til enhver tid er gældende. Du kan læse, hvordan du får mere information om Region Sjællands personalepolitikker under Aftaler og retningslinjer.
Der er afdelinger i Psykiatrien, hvor man ikke bærer uniform. Du kan læse mere om påklædning i Psykiatrien under Aftaler og retningslinjer.
Husk at medbringe egen mad og drikke til din planlagte vagt. Det er ikke tilladt at forsyne sig fra patientmaden.
Ankommer du i bil til din planlagte vagt, skal du være opmærksom på parkeringsreglerne, som kan være forskellig fra sted til sted.
De fleste steder er der indført selvregistreringsparkering via Q-park.
Når du kommer som vikar, skal du sørge for:
- at parkere i afmærkede parkeringsbåse.
- registrere din parkering ved ankomst i én af de mange. parkeringsstandere som er placeret på pågældende sygehus/psykiatri (APP gælder ikke!). De findes som regel ved informationen og andre større indgangspartier. Her kan du, de fleste steder, vælge parkering i op til 12 timer.
- spørge i Informationen, hvis du er i tvivl om parkeringsreglerne.
De steder hvor der endnu ikke er indført selvregistreringsparkering, skal du sørge for at hente en parkeringstilladelse i Informationen eller i den afdeling, hvor du skal have din vagt.
Parkeringstilladelsen skal lægges synligt i bilens forrude og gælder typisk 24 timer.
Vikarer har desværre ikke mulighed for en fast parkeringstilladelse, som fastansatte medarbejdere har.
Kontakt
Adresse
Koncern HR
Løn og Forhandling - Vikarkorps
Alléen 15
4180 Sorø
Ring til os
For administrative spørgsmål, fx løn, fakturering mm. mandag-fredag fra kl. 9.00-15.00
Opdateret onsdag den 1. nov. 2023