Minister deltog i uddannelseskonference
tirsdag den 8. april 2025

Region Sjælland understøtter på flere områder udviklingen af regionens uddannelsesmuligheder. Mandag havde regionen samlet over 150 aktører på uddannelsesområdet – ledere, studievejledere, forskere, forskellige uddannelsesfaglige medarbejdere og nogle få elever fra Næstved Ungeråd - til oplæg og debat om særligt regionens ungdomsuddannelser. De gode løsninger, tilgængelighed, uddannelsesglæde og samarbejdet på tværs af regionen var i fokus.
- Vi har gode uddannelser og institutioner, som hver dag arbejder for, at flere af regionens unge og voksne kan få en uddannelse eller komme i job. Solen skinner på vores uddannelseslandskab. Men vi har også nogle mørke skyer over os, sagde regionsrådsformand Trine Birk Andersen blandt andet i sin åbningstale, der pegede på en række af de udfordringer, der er i øjeblikket med mange uden uddannelse og job, manglen på kvalificeret arbejdskraft og generelt færre unge i regionen.

Derfor arbejder regionen også for, at alle borgere uanset alder og bopæl har motivation og mulighed for at uddanne sig tæt på. Både når de er unge og senere i livet. Det er i høj grad og også vigtigt for regionen selv, som den ubetinget største arbejdsplads.

Fra scenen fortalte Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye blandt andet om den nye uddannelsesreform herunder oprettelsen af EPX, der skal være et erhvervs- og professionsrettet alternativ til STX.
Undervejs var også to elever fra Næstved Ungeråd på scenen for at fortælle om trivsel, uddannelsesvalg og deres personlige erfaringer med at skulle vælge uddannelse.

Uddannelseskonferencen er en tilbagevendende begivenhed, hvor regionen en gang om året samler centrale aktører på uddannelsesområdet.
Derudover understøtter regionen på forskellige vis også løbende en lang række projekter på uddannelsesområdet. Blandt andet projekt Umage, hvor unge fra blandt andet FGU – den forberedende grunduddannelse – kommer i praktik i en virksomhed på baggrund af deres interesser. Et projekt, der styrker de unges motivation for job og uddannelse, når de får praktisk erfaring og netværk i erhvervslivet.