Afdelingsforside og indhold (Sygehus)
Retningslinje for afdelingsforsider
Afdelingsforsiden er brugerens første møde med afdelingen. Det er en navigationsside, som skal lede brugeren videre til det underliggende indhold.
Gå ud fra, brugeren har et konkret formål med at besøge din afdelingsforside. Det er sjældent, man læser om sygehusafdelinger for hyggens skyld. Derfor er det vores vigtigste opgave at få brugerne nemt hen til det indhold, de leder efter.
Eksempel på en afdelingsforside
Sådan skal du sætte en afdelingsforside op
Overskriften skal kort og præcis vise afdelingen navn, som det står på skilte, indkaldelsesbreve og lignende. Overskriftens længden bør maksimalt være 50 tegn inklusive mellemrum.
Under overskriften skal du skrive en teasertekst, som er en kort introduktion til afdelingen. Teaserteksten skal maksimalt være på 155 tegn inklusive mellemrum og kort fortælle hvad brugeren kan finde på siden.
Overskriftens og teasertekstens længde skyldes, at søgemaskiner kun viser en begrænset del af indholdet. Hvis du skriver mere end det maksimale antal tegn, går det tabt i en søgemaskines visning.
Eksempel på en teasertekst i Umbracos back-end
Eksempel på en teasertekst på afdelingsforsiden
OBS: Hvis en af afdelingens underafdelinger kun har et link, skal du bruge en link-boks i stedet. Kontakt webteamet, hvis du er i tvivl.
Afdelingsforsidens primære indhold er modulet "Undersidevisning". Modulet viser afdelingens undersider frem inddelt efter emne. "Undersidevisning" er med til at give brugerne overblik over og nem adgang til jeres indhold med så få klik som muligt. Derfor skal modulet altid have "Vis links" slået til.
"Undersidevisning" kan også indeholde billeder som et understøttende element. Billeder skal kun være en sekundær prioritering, da de ikke hjælper brugerne med at navigere til det indhold de søger. Vi anbefaler ikke, du bruger billeder i "Undersidevisning".
Ændrer du i strukturen for din afdelings sider, skal du være opmærksom på om afdelingens undersidevisninger stadig bliver vist rigtigt.
Eksempel på modulet "Undersidevisning"
Kontaktmodulet skal vise kontaktoplysninger til afdelingen, ambulatorier eller afsnit ved hjælp af et visitkort. Du må ikke bruge kontaktmodulet uden et visitkort.
Visitkortet er til kontaktoplysninger for hele afdelinger, enheder eller lignende - ikke til enkeltpersoner eller ansvarlige for hjemmesidens indhold. I visitkortet kan du dog tilføje op til 3 telefonnumre. De kan bruges til at vise telefonnumre til specifikke personer/funktioner hos afdelingen/enheden. Det skal altid være tydeligt, hvilken person eller funktion, telefonnummeret tilhører.
Du skal kun lægge visitkort på sider, hvor det kan være relevant for brugeren at kontakte den ansvarlige enhed/afdeling - for eksempel ved spørgsmål til indholdet.
Indhold på afdelingssiderne
Obligatorisk indhold på afdelingens sider
- Kontaktinformationer: Vis afdelingens adresse, mail og telefonnummer på forsiden via visitkortet i kontakt-modulet. Læg kontaktoplysninger til ledelse og nøglepersoner på en selvstændig indholdsside.
- Åbningstider, telefontider og eventuelle besøgstider: Vis informationerne via visitkortet i kontakt-modulet.
- Oversigt over afsnit, ambulatorier og funktioner, der er relevante for jeres patienter.
Ekstra indhold til jeres indholdssider
- Generelle informationer, der er relevante for mange af jeres patienter eller besøgende. Det kan være informationer om:
- Hvordan en patient forbereder sig på deres aftale hos jer.
- Hvordan en patient melder afbud til en aftale.
- Hvordan en pårørende besøger en af jeres patienter mest hensigtsmæssigt.
- Hvilke forhold, der gælder under en indlæggelse.
- Overordnede informationer om jeres behandlinger. Link gerne til Sundhed.dk for uddybende informationer.
- Svar på de spørgsmål, I ofte får - enten via telefonen eller når patienterne besøger jer.
Indhold I skal undgå på alle jeres sider
- Nyheder: Beskriv gerne nye tiltag, men ikke som nyheder - I er ikke et nyhedssite. Brugerne synes ikke nødvendigvis, at noget er en nyhed, selvom det er nyt hos jer.
- Patientinformationer i D4: Hverken som link eller PDF.
- Uddybende informationer om symptomer, sygdom og behandling: Informationen står i vid udstrækning i de patientinformationer, I sender ud med indkaldelsesbreve eller på Sundhed.dk.
- Dobbelt-indhold fra Sundhed.dk: Link til relevante sider på sundhed.dk, så I ikke skal oprette og vedligeholde det samme indhold på jeres sider, som brugerne kan finde på sundhed.dk.
Opdateret tirsdag den 19. nov. 2024