Gå til indhold

Samtykke til billeder og videoer

Hvis vi bruger billeder eller videoer med personer på - eksempelvis til hjemmesider, skal vi indhente skriftligt samtykke.

Samtykke til billeder og videoer

Hvis der er genkendelige personer på dine billeder eller i dine videoer, skal du indhente skriftligt samtykke fra alle deltagere. Det gælder også regionens personale. Du skal gemme samtykkerne i GO eller et andet sikkert sted. De eneste undtagelser for samtykke er:

  • Stock-billeder
  • Billeder eller videoer, hvor der er brugt modeller.

De samtykker, du indhenter, skal du samle ind efter de gældende retningslinjer fra Koncern Digitalisering. Det inkluderer, du altid skal:

  • Opbevare samtykket et sikkert sted, hvor du nemt kan finde det igen.
  • Notere samtykkets filnavn ved de billeder og videoer, samtykket hører til.

Hvorfor skal der være samtykke?

GDPR-lovgivning siger, alle har ret til sine egne oplysninger. Derfor kan personer, der har givet samtykke til billede eller video, kan altid trække samtykket tilbage. Hvis de gør det, skal deres samtykke og de billeder eller videoer, de er med på, slettes fra regionens systemer. Derfor skal du altid kunne finde:

  • Personens samtykke
  • De billeder og/eller videoer, de har været en del af.

Læs, hvordan du indhenter samtykke (kræver login til regionens intranet)

Sådan kan du knytte samtykket til din video

Hvis du skal knytte et samtykke til din video, kan du bruge videoens unikke ID til at koble samtykket sammen med videoen i 23Video. Skriv videoens ID i dit samtykke. Du kan se ID'et i URL’en, når du står på den konkrete video i 23video. Eksempel på en URL med videoens ID til sidst:

https://regionsjaelland.23video.com/manage/video/83351154

Patienter og samtykke

Patienter må ikke længere give samtykke til at være på billeder eller i videoer. Det gælder også for eksisterende billeder og videoer, du bruger på hjemmeside eller intranet i forvejen. De skal fjernes og erstattes af nogle andre billeder og videoer.

At kunne genkendes som patient tæller som en personfølsom oplysning ud fra Koncern Digitaliserings supplerende retningslinjer. Foruden patienter i behandling på sygehuse inkluderer det også borgere på regionens sociale institutioner.