Generelt om webtilgængelighed
Hvad er webtilgængelighed?
Webtilgængelighed betyder, at alle offentlige hjemmesider skal kunne tilgås og forstås af alle uafhængigt af et handicap eller en funktionsnedsættelse. Grundlæggende betyder det, at en person med eksempelvis et høre- eller synshandicap skal kunne finde rundt på en hjemmeside og forstå indholdet på lige fod med folk uden handicap.
Det er nogle tekniske og indholdsmæssige standarder, vi som offentlig myndighed skal leve op til på vores hjemmesider, intranet og apps. Alle hjemmesider, der hører ind under Region Sjælland som helhed, skal altså overholde webtilgængelighedsloven.
Du kan læse mere om webtilgængelighed hos Digitaliseringsstyrelsen
Hvad er dit ansvar som lokalredaktør?
Du har ansvar for, at din hjemmeside og dens indhold lever op til loven om webtilgængelighed. Det gælder både dit eksisterende og dit nye indhold på hjemmesiden. Kontakt webteamet i Sorø, hvis du har spørgsmål til at komme godt i gang med webtilgængelighed.
Gør dit indhold webtilgængelig
Du kan kigge på flere ting i forhold til webtilgængelighed. En side på en hjemmeside består af flere elementer. Nogle af elementerne er nødvendige, mens du kan tilføje andre efter behov. Tekst er nødvendig på en side og skal være formateret korrekt. Det vil sige:
- Al tekst skal stå i et tekst-modul.
- Alle overskrifter skal være tagget med et H-tag, som følger sidens hierarki. Du må ikke lave overskrifter ved kun at gøre skriften fed.
- Lav korte tekstafsnit med underoverskrifter.
- Lav sigende link-titler. En link-titel må ikke kun være "Her" eller "Læs mere her".
Elementer som billeder, videoer og dokumenter er ikke nødvendige på en side. Hvis de skal lægges op på hjemmesiden, skal du sørge for, de er webtilgængelige. Se, hvordan du gør billeder, videoer og dokumenter webtilgængelige i nedenstående accordion.
Opdateret tirsdag den 17. dec. 2024