Sådan får du høreapparat
Hvis du ikke har høreapparat, men oplever nedsat hørelse, skal du først rette henvendelse til din lokale praktiserende øre–, næse– og halslæge. Du behøver ingen henvisning fra praktiserende læge, men er du i tvivl, kan du altid rådføre dig med din praktiserende læge.
Hvis det vurderes af en øre-, næse-, og halslæge, at din hørelse er nedsat i en grad, der kan afhjælpes med et høreapparat, skal du i samråd med din ørelæge tage stilling til, om du ønsker høreapparatbehandling på en offentlig høreklinik eller en privat høreklinik.
Ørelægen sender herefter en henvisning videre til Hørecenter Sjælland, som vil indkalde og informere dig om det videre forløb.
Du kan orientere dig om din tid på Min Sundhedsplatform:
Log ind på min Sundhedsplatform
Du kan se ventetider på høreapparatbehandling på venteinfo.dk
Du kan også læse mere om høreapparatbehandling i Sundhedsstyrelsens pjece:
Her kan du blive behandlet
I Region Sjælland kan du få høreapparatbehandling gennem et af nedenstående tilbud.
Der er forskel på, hvilke kriterier der skal være opfyldt for at få behandling via de forskellige tilbud.
Region Sjælland tilbyder høreapparatbehandling uden egenbetaling i Hørecenter Sjælland i Køge, samt på de fire tilhørende høreklinikker i hhv. Nykøbing F, Næstved, Slagelse og Roskilde. Det er regionens personale, der foretager alle undersøgelser og udlevering af høreapparater.
Den specialiserede høreapparatsbehandling samt hele børne-høreområdet er samlet i Hørecenter Sjælland i Køge, mens mange borgere med ikke-specialiserede høretab vil kunne få høreapparat i de lokale høreklinikker.
Hørecenter Sjælland tilbyder høreapparatbehandling til flere typer af hørenedsættelse. Samtidig varetager Hørecenter Sjælland også andre af regionens tilbud på høreområdet, såsom udvidet hørescreening hos nyfødte, udredning og behandling af høretab hos børn og unge, samt kontrol af hørelsen i sammenhæng med stråle- og kemobehandling.
Region Sjælland har indgået en aftale med 15 speciallægepraksis i regionen, som kan give høreapparatbehandling.
Aftalen betyder, at speciallægerne som udgangspunkt kan behandle ca. 1.575 patienter hvert år. Når de 1.575 patienter har fået udleveret høreapparater, kan der først udleveres flere høreapparater i det næste kalenderår efter denne aftale.
Der er ikke egenbetaling ved denne behandling.
Det er kun patienter med høretab, der kræver ukompliceret høreapparatsbehandling, der kan gøre brug af dette tilbud.
Tal med Hørecenter Sjælland, hvis du er i tvivl, om du kan få denne behandling.
Du kan se, hvilke speciallægepraksis, som Region Sjælland har indgået aftale med på Sundhed.dk
Det vil fremgå sundhed.dk og hjemmesiden for hver speciallægepraksis, om de har mulighed for at behandle dig i dette kalenderår.
Du har også mulighed for høreapparatbehandling via en privat høreklinik. Her kan du tidligst ansøge om tilskud 2 måneder før din garanti på høreapparaterne udløber. Her giver Region Sjælland tilskud til din behandling, og du må derudover forvente en egenbetaling til behandlingen. Hvor stor denne egenbetaling er, afhænger af høreapparatstype. Spørg din private høreklinik for mere information.
Tilskud til behandling pr. 01.01.2025 er 4.458 kr. for behandling på 1. øre og 2.430 kr. på 2. øre. I alt 6.888 kr.
Du kan finde en oversigt over alle private høreklinikker på audiologi.dk
Det er vigtigt, at du ansøger Region Sjælland om tilskud til høreapparatbehandling, inden du indgår en købsaftale på høreapparater.
Husk at udfyld alle felter i ansøgningsskemaet.
Ansøgning om tilskud til høreapparat hos privat høreklinik
Ansøgningsskemaet skal sendes til:
Hørecenter Sjælland
Lykkebækvej 12
4600 Køge
Det er også muligt at sende det som sikker digital post via e-boks.dk, borger.dk, eller som sikker mail via suh-hcsj@regionsjaelland.dk
Til dig, der har høreapparat
Har du spørgsmål?
Har du ikke fået svar på dine spørgsmål, kan du altid henvende dig til Hørecenter Sjælland, Køge.
Find kontaktinformationerne her
Hørecenter Sjælland kan også hjælpe dig, hvis du har udleveret høreapparater hos en af vores høreklinikker i Nykøbing F., Næstved, Slagelse eller Roskilde.
Hvis du har brug for uvildig vejledning om dine rettigheder som patient, herunder klage- og erstatningsmuligheder, kan du kontakte Patientvejledningen i Region Sjælland.
Kontakt
Adresse
Sjællands Universitetshospital, Køge
Hørecenter Sjælland/Høreklinik
Lykkebækvej 12
4600 Køge
Se kort
Find vej til Sjællands Universitetshospital, KøgeÅbningstider
Fredag kl. 7.30-13.00
Ring til os
Hvis du er nødt til at melde afbud på dagen, kan du ringe og aflyse din tid fra kl. 7.30, så kan vi indkalde en anden patient og undgå lange ventelister.