Drop din nikotinvane
Helbredsmæssig risiko
Fem gange større chance for succes
Du har bedre chance for at blive røg- og nikotinfri via Stoplinien
Stoplinien tilbyder gratis telefonrådgivning til dig, der er ryger, snuser, damper eller afhængig af nikotintyggegummi, og som overvejer at ændre vane – eller som ønsker at vedligeholde et rygeophør.
Stoplinien har en bred palet af redskaber, som de kan byde ind med i forhold til at hjælpe dig bedst muligt - og de kan tilmed henvise til stopforløb i din kommune.
Stoplinien har en stor faglig ekspertise som Sundhedsstyrelsens nationale telefonrådgivning inden for brug af nikotin- og tobaksprodukter.
Ring til Stoplinien
Stoplinien kan kontaktes ved at ringe 80 31 31 31. Åbent mandag-torsdag klokken 10-20 og fredag klokken 10-16.
Hvis der er optaget, kan du prøve igen om lidt. Ellers læg dit telefonnummer, så bliver du ringet op af en rådgiver.
Ved alle henvendelser - uanset om du er ryger, snuser eller pårørende - kan du også sende en sms med teksten "Rygestop" eller "Snusfri" til 1231. Så vil du blive ringet op af en rådgiver. Blot en samtale - ingen binding.
Stoplinien tilbyder også rådgivning til fagprofessionelle og forældre.
Gratis hjælp på mobilen med XHALE
XHALE - det digitale rygestop og nikotinstop - er rygestop til unge, der vil være røgfri eller snusfrie. Når du har tilmeldt dig, får du den støtte, der hjælper lige netop dig med et ryge- og snusstop.
Download appen xhale på din telefon
XHALE er en prisvindende app udviklet af Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.
Gratis hjælp på mobil eller web med e-kvit
Du kan tilmelde dig e-kvit på hjemmesiden ved at downloade app’en e-kvit. e-kvit kan hurtigt hjælpe dig videre i din ønskede proces. Med e-kvit kan du skabe et overblik over eget forbrug og igennem denne få daglig hjælp og støtte til et snus-, damp- eller rygestop.
Du kan også med fordel supplere de øvrige tilbud, som du evt. henvises til via Stopliniens rådgivning med e-kvit på web eller via app’en.
e-kvit er udviklet i samarbejde mellem Danmarks Apotekerforening, Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Københavns Kommune.
Opdateret onsdag den 15. nov. 2023