Få hjælp af kommunen
Inden du/I tager kontakt til kommunen, er det godt at overveje hvad henvendelsen drejer sig om. Dette vil gøre det nemmere for dig (eller dine pårørende), at få fat i de rigtige personer i kommunen.
Kommenen er opdelt i forskellige ansvarsområder såsom; Sundhed/Omsorg, Hjælpemidler, Forsørgelsesydelser og Jobområdet.
Læs mere om udvalgte områder og hvad de kan hjælpe dig herunder.
Handler din henvendelse om sårpleje, medicinhåndtering, hjemmehjælp eller genoptræning, skal du henvende dig til Sundhed/Omsorg i din kommune.
Hvis din funktionsevne efter amputationen er så nedsat, at du ikke selv magter eller kan tage hånd om din personlige pleje og/eller de praktiske opgaver i dit hjem, kan din kommune bevilge dig hjemmehjælp.
Læs mere på Sundhed.dk - Hjemmehjælp og borger.dk, eller kig på din kommunes hjemmeside under sundhed/omsorg.
Er du pårørende til en ny amputeret, og har du brug for aflastning fx hvis din pårørende har brug for mere pleje end du kan overkomme eller har mulighed for, så kan kommunen også hjælpe med dette. Læs mere på borger.dk
Din kommune kan give støtte til hjælpemidler, visse forbrugsgoder og ændringer eller skift af din bolig, hvis du har en varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Formålet er, at du skal kunne leve en så normal og selvstændig tilværelse som muligt, selvom du har et handicap.
Læs mere her: Sundhed.dk - Hjælpemidler
Ansøg om hjælpemidler via borger.dk
Læse mere om bl.a. afslag på ansøgning, klagevejledning og ´Den Gode Ansøgning´ her: Hjælpemidler
Hvis du ikke har nogen mulighed for at skaffe de nødvendige økonomiske midler til din og din eventuelle families daglige forsørgelse, kan din kommune bevilge økonomisk hjælp i form af kontanthjælp eller uddannelseshjælp (til unge under 30 år uden en kompetencegivende uddannelse). Det er et krav, at du opholder dig lovligt i landet.
Hvis man selv eller ens ægtefælle har formue på over 10.000 kr. pr. person, kan man ikke få kontanthjælp. Med formue menes fx penge og værdier, der let kan omsætte til penge.
Som udgangspunkt skal enhver her i Danmark forsørge sig selv og sin eventuelle ægtefælle og sine børn. Du skal derfor betragte den økonomiske hjælp fra kommunen som et sidste sikkerhedsnet, hvis du ikke kan finde andre muligheder.
Formålet med hjælp til forsørgelse er, at du bliver i stand til at forsørge dig selv igen. Du har derfor pligt til at tage mod anvist arbejde, andre tilbud eller andre former for hjælp, der kan gøre dig i stand til at påtage dig et arbejde.
Læs mere om hjælp til forsørgelse på Sundhed.dk eller på din kommunes hjemmeside.
Kontakt
Adresse
Holbæk sygehus
ViRSA
Forskningens Hus
Sofievej 13
4300 Holbæk
Ring til os
Opdateret onsdag den 4. sep. 2024